Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ιστορική Αναδρομή

Για να δούμε λοιπόν πώς ξεκίνησαν όλα...πότε ξεκίνησε το άθλημα αυτό, και πότε ακριβώς ήρθε στην Ελλάδα.
Η αγωνιστική αεροβική γυμναστική, έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1995, όπου η Παγκόσμια Γυμναστική Ομοσπονδία την αναγνώρισε ως νέος κλάδος της γυμναστικής, και ήταν η χρονιά που έγινε και το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι. Ενώ την πρώτη χρονιά, συμμετείχαν μόλις 34 χώρες, με το πέρασμα του χρόνου, και καθώς το άθλημα γινόταν όλο και πιο δημοφιλές, έφτασε το 2012 να έχει 85 χώρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και πάνω από 800 αθλητές συνολικά.
Από τα πρώτα χρόνια ακόμα, υπερδυνάμεις αναδείχθηκαν η Γαλλία, η Ρωσσία καθώς και η Ρουμανία, χώρες με παράδοση στη γυμναστική, και που ακόμα και σήμερα, διατηρούνται στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, κατακτώντας πολύ υψηλές θέσεις στο βάθρο, σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.
Η Ελλάδα άρχισε να κάνει τις πρώτες της εμφανίσεις στις μεγάλες διοργανώσεις, από τα πρώτα χρόνια ακόμα, με αξιόλογα αποτελέσματα από την εποχή εκείνη. Το άθλημα άρχισε να γίνεται γνωστό στους έλληνες, από το 2002, ενώ το 2003 διοργανώθηκε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τα χρόνια που ακολούθησαν, θα μπορούσε κανείς να πει, ότι ήταν τα καλύτερα για την Ελληνική Αποστολή της Αεροβικής Γυμναστικής, καθώς το 2007, η νέα ομάδα έκανε την εμφάνισή της στον πρώτο της διεθνή αγώνα, και έκλεψε τις εντυπώσεις, έχοντας αποτελέσματα που κανένας δεν περίμενε (6η, 7η,8η θέση σε 4 τελικούς). Ακολούθησε το Πανεϋρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007, στο οποίο η Ελληνική Αποστολή διέπρεψε και πάλι, κατακτώντας 7η θέση σε ατομικό νεανίδων, 8η θέση στο τρίο καθώς και στην εξάδα, και πολύ καλές κατατάξεις στις κατηγορίες κορασίδων και γυναικών.

2 σχόλια:

  1. Ωραία δουλειά Κάρλα! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ!!! Σκοπός είναι, να γίνει γνωστό και αυτό το άθλημα, και να δει ο κόσμος ότι παρ'όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε (οικονομικές κυρίως), ποτέ δεν τα βάζουμε κάτω, και πάντα προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή